Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juni, 2023 - 10:54Uppdaterad: tisdag, 13 juni, 2023 - 12:41
  • Så här kunde ett bedrägeriförsök se ut förra året. Bild från Skatteförvaltningen.

Skatteförvaltningen varnar för falska meddelanden

Skatteförvaltningen varnar för att det cirkulerar flera olika falska meddelanden om skatteåterbäringar i Skatteförvaltningens namn. 

En del av meddelandena är textmeddelanden, andra e-postmeddelanden. I de falska meddelandena begärs mottagaren klicka på en länk och därefter frågas det om bank- eller personuppgifter.  

Säkerhets- och riskhanteringsdirektör Samuli Bergström från Skatteförvaltningen poängterar att ingen ska klicka på länkarna i de falska meddelandena och att det lönar sig att radera meddelandena genast.  
- Vissa av de nya falska meddelandena ser rätt äkta ut och sålunda krävs det nu försiktighet och vakenhet. Det är viktigt att komma ihåg att det aldrig finns länkar i de meddelanden som vi skickar, säger Bergström. 

Falska meddelanden som anknyter till skatteärenden har cirkulerat i Skatteförvaltningens namn redan länge. Nu när skatteåterbäringsperioden snart är här har antalet falska meddelanden ytterligare ökat.  
Även i år betalas skatteåterbäringarna ut vid olika tidpunkter för olika personer. De första skatteåterbäringarna betalas ut den 3 juli och de sista den 4 december. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »