Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 september, 2011 - 16:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Skärpta regler för webbkommentarer

Det blir skärpta regler när det gäller webbkommentarer i media, det beslutet togs igår av Opinionsnämnden för massmedier. De nya reglerna innebär bland annat att redaktionerna ska sträva mot att förhindra anonymitet och publicering av innehåll som kränker människovärden. Men varken för Ålandstidningen eller Nya Åland innebär det några direkta förändringar i nuläget, enligt båda tidningarna ligger man redan inom ramen för vad de nya reglerna kräver.-Det är en balansakt mellan att läsarna ska få uttrycka sina åsikter och att samtidigt kunna övervaka vad som skrivs så att det inte spårar ur, säger Niklas Lampi chefredaktör på Ålandstidningen.Både Ålandstidningen och Nya Åland har också stegvis skärpt sin kommentarpolicy så att man idag bara kan kommentera under vissa bestämda tider och bara en del av materialet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »