Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 augusti, 2011 - 17:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Skärgårdsungdomar nekas vård

Det är svårt för skärgårdsungdomar som studerar i Mariehamn att få tillgång till vård. Rebecca Mattsson från Vårdö är en av de drabbade. Hon har nekats vård på hälsocentralen i Mariehamn, eftersom hon är skriven på Vårdö. I stället har hon blivit hänvisad till Godby, men dit har hon svårt att ta sig eftersom hon saknar både körkort och bil. -Jag blev arg och ledsen, det slutade med att jag åkte till ett privatsjukhus i Åbo, säger hon. Rebecca Mattsson intervjuas i Ålands radios serie om ålänningarnas tankar inför höstens val. Hon tycker att det ska bli spännande att rösta, men att det är svårt som förstagångsväljare att sätta sig in i de politiska frågorna.- Det skulle vara bra om politikerna besökte skolorna, då skulle det vara lättare att ställa frågor och få information.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »