Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 augusti, 2010 - 08:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Sju personer fick räddas<br>efter grundstötning i Geta

Strax efter midnatt natten till söndagen fick Sjöräddningen larm om att en nio meters motorbåt med sju personer ombord kört på grund i sundet mellan Lökö och Isaksö i Geta skärgård. När Gränsbevakningens patrullbåt tillsammans med Ålands frivilliga sjöräddares patruller anlände kunde de konstatera att ingen av de sju personerna var skadad och att samtliga hade evakuerat till grundet från motorbåten. Deras båt hade fått ett stort hål och var i fara att sjunka, men den stannade kvar på grundet. De nödställda transporterades till stranden och man försäkrade sig om att båten inte läckte bränsle ut i havet. Under tiden för händelsen drog en kraftig åskby över området och vindstyrkan översteg 20 meter per sekund. Alkohol misstänks ha en del i händelsen. Båtföraren fick göra ett blåsprov och transporterades därefter till sjukhuset för blodprov.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »