Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 maj, 2011 - 15:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Sjöbefälen får tidsfrist till måndag

Befälhavarna på skärgårdsfärjorna får tidsfrist till på måndag att lämna in sin arbetstidsplanering. Det har landskapsregeringen beslutat sedan de i går inte fick in den utan bara brev med förklaringar till varför man inte kunnat komma med en planering. -I brevet fanns förklaringar om att någon färja hade varit på dock och att det hade varit turbulent. Men nu ger vi tidsfrist till på måndag och fler tidsfrister blir det inte, vi måste framåt i frågan, säger landskapets rederichef Kaj Jansson. Han säger att man kunde ha gett en skriftlig varning till sjöbefälen. -Men vi väljer en lite mjukare inställning och ger tidsfrist, säger Kaj Jansson. Frågan handlar alltså om att landskapet vill få ner befälhavarnas, styrmännens och maskinbefälens övertidstimmar på vad de anser vara en rimlig nivå. I dag är 15-16 timmars arbetsdag ingen ovanlighet, vilket både blir orimligt dyrt och är en säkerhetsfara, menar både trafikminister Veronica Thörnroos och Kaj Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »