Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2011 - 16:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Självstyrelsen ifrågasatt i nätdebatt

-Sälj Åland till Sverige eller byt landskapet mot Karelen! Förslagen är många igen en gång efter att tidningen Helsingin Sanomat i somras publicerade en intervju med riksdagsledamot Elisabeth Nauclér. Nauclér sa bland annat att Åland vill ha en egen plats i Europaparlamentet men inte självständighet. Artikeln har kommenterats flitigt på tidningens hemsida där allt från hembygdsrätten till den skattefria försäljningen ifrågasätts. -Hittills har Finland tvingats svara för ålänningarnas egensinnighet när de bryter mot EU-reglerna, skriver en läsare. En annan påpekar att Åland är ett landskap i Finland och att man bör ordna en rådgivande folkomröstning om det är så att ålänningarna vill bestämma över sig själva.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »