Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 11 januari, 2020 - 14:41
  • Jenny Fellman förde in Finland på 15:e plats i stafetten. Foto: Owe Sjöblom

Sista skyttet fällde Fellman och Finland

Finlands skidskyttedamer med Jenny Fellman på ankarsträckan kom på 15:e plats i världscupstafetten i tyska Oberhof.

Men tyvärr var det Fellmans stående skytte som gjorde att Finland halkade ner i resultatlistan då hon bommade samtliga skott i det sista skyttet och tvingades åka fem straffrundor.

Mari Eder inledde för Finland och växlade på elfte plats över till Kaisa Mäkäräinen. Hon stod för en prickfri insats och förde upp Finland till andra plats. På tredje sträckan tappade Suvi Minkkinen till tionde plats och det var på den placeringen Fellman gav sig ut på sista sträckan. Första skyttet, det liggande, fungerade bra, Fellman behövde ett extra skott för att fälla de fem tavlorna. Och hon kom in till det sista skyttet med möjlighet att sluta topp-10, men det stående skyttet ville sig inte alls. Trots missen på slutet så var det här Finlands bästa placering i en stafett den här säsongen, tidigare var det en 16:e plats som var den bästa noteringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »