Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 december, 2010 - 15:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Sexualbrottslagen borde revideras"

Sexualbrottslagen är tandlös, då där inte ingår rubricering som sexuellt ofredande. Det menar kommissarie Olof Lindqvist apropå att den man i 30-årsåldern som greps och anhölls misstänkt för våldtäkten mot en ung kvinna, senare släpptes. Åtta kvinnor, den yngsta bara 14 år, har kontaktat polisen och berättat att mannen tidigare även antastat dem och försökt locka med sig dem i sin bil. I fredags eftermiddag försattes den misstänkte mannen på fri fot. Vid häktningsförhandlingarna ansåg tingsrätten inte att det fanns skälig misstanke mot mannen.-Det skulle kanske behövas en revidering av sexualbrottskapitlet i strafflagen, så att vi skulle få en modernare, klarare beskrivning av vad man inte får göra, säger Olof Lindqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »