Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 augusti, 2022 - 15:32Uppdaterad: måndag, 8 augusti, 2022 - 17:16

Riskgrupper över 18 kan boka fjärde dos

Alla som är 18 år eller äldre i medicinsk riskgrupp kan boka tid för den fjärde dosen coronavaccin från och med i morgon, tisdag.

Detta meddelar Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, i ett pressmeddelande. Bokningen kan man inte göra via webben, utan den måste göras genom att ringa till hälsocentralen på telefonnummer: 018-538 500.

Även 65-plussare som inte tillhör riskgrupp kan boka tid, och de i sin tur kan även boka via webben. ÅHS skriver i pressmeddelandet att det finns gott om tider för de som är 65 år och uppåt att ta fjärde dosen. Skärgårdsbor som vill ha vaccinationstid ska kontakta kommunens hälso- och sjukvårdsmottagning.

Det rekommenderade mellanrummet mellan dos tre och fyra är tre månader där genomgången sjukdom motsvarar en vaccindos. Med andra ord behöver den som haft covid-19 efter dos tre inte ta dos fyra.

ÅHS ska snart även erbjuda den fjärde dosen åt 60-plussare som inte tillhör riskgrupp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »