Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 november, 2020 - 12:06Uppdaterad: fredag, 6 november, 2020 - 17:20
  • Det blir troligtvis mer stöd till sjöfarten. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Riksdagen diskuterar mer stöd till sjöfarten

Regeringen godkände igår ett lagförslag om att temporärt höja sjöfartsstödet till rederier med fartyg under finländsk flagg.

Höjningen är värd drygt sex miljoner euro och riksdagen börjar behandla förslaget nästa veckas tisdag.
- Sjöfarten och i synnerhet passagerarsjöfarten går igenom sin värsta kris någonsin. Därför är mer stöd nödvändigt och jag är mycket glad att vi har fått det här förslaget nu till riksdagen, säger Ålands riksdagsledamot och vice ordföranden för riksdagens maritima grupp, Mats Löfström.
- Sjöfartsstöden är något som jag diskuterar om inte dagligen, så åtminstone flera gånger per vecka, med regeringen. Jag hade ett möte med kommunikationsminister Timo Harakka om sjöfartsfrågorna för några veckor sedan då jag också lyfte behovet av mer stöd, säger Mats Löfström.
Det här stödet kommer riksdagen börja diskutera nästa vecka. Stödet hjälper alla finländskt och åländskt flaggade fartyg oavsett om det är ett last- eller passagerarfartyg. Det gör att vi slår vakt om finländska och åländska sjöarbetsplatser, avslutar Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »