Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 november, 2020 - 06:01Uppdaterad: tisdag, 17 november, 2020 - 17:41

Resursskola möjlig om fem år

När får Åland en resursskola? Det var den centrala frågan under gårkvällens paneldebatt som arrangerades av Ålands autismspektrumförening.

Under debatten kom man fram till att ett tidsperspektiv på fem år är någorlunda realistiskt. Det första steget mot ett förverkligande av ett resusrscentum på Åland blir en kartläggning av behovet.

-I landskapets kommande budget finns det medel avsatta för att ÅSUB ska kunna göra en kartläggning kring hur många elever det handlar om och vad de har för diagnoser. Det säger utbildningsminister Annika Hambrudd, som satt i panelen tillsammans med social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson, rektor Pia Axberg, Vårdös avgående kommundirektör Eva Widgren samt läraren Henrik Löthman. Moderator var Henrik Lagerberg, som är ordförande för Ålands autismspektrumförening.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »