Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 augusti, 2012 - 14:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Regn och råd ger stora lökskördar

Årets lökskörd ser ut att bli bättre än på flera år. Det berättar Paul-Mårten Sjölund på Ålands trädgårdshall. Under det senaste året har trädgårdshallen drivit ett rådgivningsprojekt tillsammans med Ålands hushållningssällskap där syftet varit att öka skördarna för de åländska lökodlarna. Projektet har bland annat innehållit föreläsningar med odlingsrådgivare från Danmark. Paul-Mårten Sjölund tycker att det är svårt att veta hur stor effekt som själva rådgivningen haft på skörden, och vad som beror på vädret. -Det har regnat mycket i år och det tycker löken om. Men projektet har gett ny kunskap och nya infallsvinklar på odlingen. Vi har gjort flera fältvandringar ute hos åländska odlare, så det har också varit ett sätt att sprida kunskap mellan odlarna här, säger Paul-Mårten Sjölund. Projektet har finansierats med pengar från EU och landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »