Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 september, 2019 - 06:40Uppdaterad: tisdag, 17 september, 2019 - 12:53
  • På bilden debatterade socialdemokraternas Sara Kemetter och centerns Mikael Lindholm i plenum. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Regeringen tappar kandidater, oppositionen ökar

Regeringspartierna tappar flest kandidater mot valet 2015 medan oppositionspartierna ökar.

Socialdemokraterna är det parti som tappar flest kandidater och ställer upp med 34 namn på sin lista jämfört, med 53 kandidater i förra valet.

-Det är klart att det kan finnas ett samband att vi sitter i regering, när vi utsätts för kritik och missnöje kan det återspeglas i hur folk vill ställa upp, säger Socialdemokraternas partisekreterare Kristin Mattsson.

Bättre har det gått för obunden samling som ställer upp med åtta fler kandidater än 2015. Obunden samlings partiledare Bert Häggblom tror att det finns ett samband med att de sitter i opposition.

-Jag tror det finns ett uppdämt behov av en ny regering. Det är uppfattningen jag har fått när jag har ringt runt, säger Bert Häggblom.

Till det här valet får partierna ställa upp med 60 kandidater mot 90 stycken 2015.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »