Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 december, 2010 - 08:19Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Regeringen godkände momsförslag

Trots protester från Åland föreslår regeringen i Helsingfors nu att momsreglerna ändras för att minska handeln över skattegränsen. Regeringen följer finansministeriets förslag att sänka gränsen för moms vid import från nuvarande tio till fem euro. Motiveringen är att regeringen anser att den nuvarande situationen snedvrider konkurrensen mellan importerade varor och varor som köps från Finland eller något annat EU-land. Landskapsregeringen har, i ett utlåtande till ministeriet, sagt nej till förslaget eftersom man anser att det är riktat mot Åland för att förhindra etablering av företagsverksamhet som rör postorder, och att det drabbar såväl anställda som näringslivet och den offentliga sektorn. Enligt förslaget ska ändringen gälla från och med år 2013.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »