Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 november, 2010 - 15:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Rattfylleristvården förfelad"

Den obligatoriska kurs om alkohol och trafik som de som dömts för grovt rattfylleri måste gå för att få tillbaka körkortet har liten effekt. Det anser Bitte Wahlsten, som är verksamhetsledare på alkohol- och drogmottagningen i Mariehamn som tar emot ett fyrtiotal dömda rattfyllerister varje år, en del av dem återfallsdömda. Ytterst få av de dömda väljer att gå en behandling mot sitt spritmissbruk utan nöjer sig med de sex lektioner om alkohol och trafik som mottagningen ger i samarbete med polisen. -Det borde stå rattfylleristerna dyrt att få tillbaka körkortet, precis som i Sverige där man får betala flera tusen kronor. Här kostar det dem inget alls, säger Bitte Wahlsten. Hon tror att alkolås och sänkt promillegräns skulle ha mer effekt på rattfylleriet än dagens obligatoriska kurs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »