Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 juni, 2011 - 08:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

"Rätt att avliva kronhjortarna"

Beslutet att de förrymda svenska kronhjortarna från Edens vilthägn i Sund måste avlivas var riktigt. Det hävdar landskapsregeringen i sitt svar till Högsta förvaltningsdomstolen i Helsingfors. Det var i vintras som hägnets ägare, Johnny Andersson, lät importera fem kronhjortar från Sverige. Eftersom det inte genast gjordes en regelrätt veterinärbesiktning av djuren och de heller inte kunde sändas tillbaka till Sverige, beslöt landskapsregeringen att de skulle avlivas. Men innan det verkställdes hade hjortarna flytt från hägnet. Tre av dem sköts i mars, men två dräktiga hindar gick inte att få tag i. Johnny Andersson avbröt sin hjortjakt och besvärade sig över landskapsregeringens beslut som han anser var orätt. HFD väntas avgöra frågan i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »