Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 juli, 2011 - 18:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Projekt vill sätta fokus<br>på unga i skärgården

Young People´s Voices in the Archipelago - ungas röster i skärgården. Det är namnet på ett nytt EU-projekt som Skärgårdsstiftelsen i Stockholm nu söker pengar för. Projektet är tvåårigt, och målet är bland annat att ta tillvara unga skärgårdsbors åsikter och tankar om skärgårdens framtid. Stiftelsens VD Lena Nyberg har tidigare varit barnombudsman i Sverige, och hon tycker att skärgårdskommuner både i Sverige och på Åland kan bli bättre på att ta tillvara barnperspektivet. -Vi har en hel generation av skärgårdsbor som är barn och unga, och som till och från är missnöjda med den service som finns I skärgården. Från Åland deltar skärgårdsungdomarnas egen organisation Skunk. Beviljas projektpengarna innebär det bland annat att Skunk kan få en verksamhetsledare på heltid under projektperioden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »