Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 mars, 2011 - 11:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Projekt ska stimulera grönsaksodling

Kvaliteten på åländska grönsaker har varit sviktande och produktionen allt för låg. Det anser Pernilla Gabrielsson, som är trädgårdskonsulent vid Ålands Landsbygdcentrum, men nu även ledare för ett åländskt grönsaksprojekt. Målet med projektet är att utveckla och stimulera den åländska grönsaksnäringen, och det är ett samarbete mellan Ålands Hushållningssällskap och Ålands Trädgårdshall. Projektet kommer att pågå under ett år. Till hjälp finns bland annat tre danska rådgivare som ska ge tips till åländska odlare om hur de ska utveckla sina odlingar. Anledningen till att just danska rådgivare är engagerade är att kompetensen ansågs brista på Åland. -Och att just Danmark är väldigt framstående när det gäller grönsaksodling, framför allt lök, säger Pernilla Gabrielsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »