Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 september, 2011 - 17:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Problemen med .ax ska lösas

Problemen med att sätta Åland på kartan ska nu lösas. Ålands toppdomän .ax har inte fungerat som den ska. Problemen handlar till stor del om att toppdomänen inte erkänns eller är korrekt geografiskt knuten till Åland. För privatpersoner innebär det svårigheter att använda vissa tjänster som till exempel Spotify eller Myspace, eller när man vill handla på internet. För företag kan det vara svårt att marknadsföra sig när ax-domänen inte är knuten till Åland på ett riktigt sätt. De här problemen vill man nu lösa genom ett projekt som finansieras av en rad åländska företag tillsammans med Europeiska utvecklingsfonden och landskapsregeringen. Projektet ska synliggöra ax-domänen bland annat genom att informera om den och säkerställa att åländska IP-adresser är geografiskt knutna till Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »