• Landskapsregeringen har fått kritik för hur man organiserade trafiken när Skarven havererade i slutet av augusti. Arkivfoto: Bengt Hannus.
Niklas Karlman intervjuas av Ulf Weman:
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:48, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:49

Planering ses över efter Skarvenhaveri

Det behövs en bättre planering för hur trafiken skall organiseras vid ett färjehaveri. Det har landskapets trafikbyrå kommit fram till i utvärderingen av landskapsfärjan Skarvens haveri den 30 augusti.

Passagerare blev strandsatta på Kumlinge när Knipan beordrades avbryta sin resa mellan Hummelvik och Torsholma på norra linjen och köra till Långnäs för att ta hand om föglötrafiken. Trafikbyrån fick kritik för det beslutet, konstaterar byråchef Niklas Karlman.

- Syftet med omflyttningen var att få föglötrafiken att flyta och det gick bra. Men sedan finns det säkert saker vi kunde ha gjort annorlunda så att de andra linjerna inte skulle ha drabbats mer än nödvändigt. Det skall vi titta på nu, säger Niklas Karlman.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.