Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: onsdag, 29 januari, 2020 - 10:02, uppdaterad: onsdag, 29 januari, 2020 - 15:17

Peter Makrillos klar för Grönvitt

Fotboll: Centrala mittfältaren Peter Makrillos har skrivit på för IFK Mariehamn. Hans kontrakt med IFK sträcker sig över säsongen 2020.

Peter Makrillos är 24 år och född i Australien men har också ett grekiskt pass. Han är skolad i Stoke Citys ungdomsverksamhet och kommer här närmast från den högsta grekiska ligan där han tillhört Panionius. Han har gjort en ungdomslandskamp för Australiens U-20 landslag.

-Peter övertygade oss under träningarna och i matchen mot FC Inter att han är en bra central mittfältare som vi bedömer kommer att tillföra laget internationell erfarenhet och rutin till vårt lag som hittills består av ett flertal unga och lovande spelare, säger klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Han säger också att lagbygget fortsätter för IFK Mariehamn som ännu tänker förstärka truppen med anfallare, en mittfältare och en spelare till vänsterbackspositionen.

 

Fler Nyheter

Färjor körde förbi Långnäs

Det var för blåsigt i natt vid 01-tiden för att färjorna skulle kunna angöra i Långnäs.

"Finbydiket är en miljökatastrof"

Brage Wilhelms
I går presenterade föreningen Rädda Lumparn en rapport om Finbydiket i Sund.

Inget utrymme för fler villkorliga domar

Nyhetsnotisen i ljudformat
Tingsrätten avhandlade på torsdagen ett åtal om grov rattfylla där en man, enligt åklagaren, kört sambons bil från en privatbostad i Saltvik till sitt hem i Sund med en alkoholhalt på 2,03 promille i utandningsluften.

Böter för att inte ha stannat

Polisen har under natten delgivit två bötesförelägganden för trafikbrott.

Landslagsmeriterad ytterback klar för IFK Mariehamn

Den landslagsmeriterade Mikko Sumusalo är klar för IFK Mariehamn inför säsongen 2020. Det meddelar klubbdirektör Peter Mattsson idag i ett pressmeddelande.

Tiina Björklund ny jubileumschef

Det blir Tiina Björklund som tar över taktpinnen inför Ålands 100-årsfirande.

Rattfull Mariehamn-Långnäs tur och retur

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
En kvinna har dömts i Tingsrätten för ett fall av rattfylleri. Kvinnan har i oktober i fjol kört från Mariehamn till Långnäs och tillbaka med en blodalkoholhalt på 0,74 promille.

Polisen: Skolskjutningshot var menat som skämt

Kommissarie Tommy Thörnroos:
Polisen meddelar idag att det hot som skolskjutning som riktades mot Godby högstadium var menat att vara ett skämt. Den 11 februari anmäldes till polisen att någon hade skrivit en hotfull text på flera platser i Godby högstadieskola.

Mikaela Nyman kandidat till Nordiska Rådets litteraturpris

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mikaela Nyman är Ålands kandidat till Nordiska rådets litteraturpris 2020. Det meddelar Gustaf Widén från Ålands litteraturnämnd i ett pressmeddelande under eftermiddagen.