Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2011 - 16:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Passageraravgift gynnar landturism

Det är bara en tidsfråga innan det blir stopp på den skattefria försäljningen av alkohol, och då blir den landsbaserade turismen betydligt intressantare för rederierna än i dag. Det menade lagtingsledamot Danne Sundman, Obunden samling, när lagtinget i dag debatterade turismstrategin. Arbetet med att förverkliga turismstrategin, som blev klar i våras, fick många tummar upp, men det uttrycktes också farhågor över att färjerederierna inte är med med samma entusiasm. De vill helst att passagerarna stannar ombord. Danne Sundman föreslog att en passageraravgift på 50 cent per passagerare införs, vilket skulle ge fem miljoner euro per år till att utveckla den landbaserade turismen. Centerns Harry Jansson varnade för att införa passageraravgiften mot rederiernas vilja, med tanke på de stora miljöinvesteringar som snart måste göras i fartygen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »