Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 november, 2023 - 06:14
  • En skiss på färjan som ärendet handlar om.

Partsförhör och vittnesmål under hovrättens andra dag i elhybridmålet – Sjögren: “Får hantera det efter bästa förmåga”

Den andra dagen av hovrättsförhandlingarna i målet om elhybridfärjan som hölls igår, tisdag, innehöll partsförhör och vittnesmål. 

Vittnet som hördes var Katrin Sjögren, som var lantråd när avtalets skrevs, och som nu är föreslagen som lantråd i den nya landskapsregeringen. 
- Det gäller att hantera de dubbla rollerna efter bästa förmåga. Svaren jag gav var exakt de samma som jag gav i tingsrätten, säger hon. 

Det hölls även partsförhör med Ansgars vd Tomas Lindqvist och styrelseordförande Mats Rosin. Mats Rosin var vd för Finferries när färjeavtalet skrevs och senare revs upp av lanskapsregeringen men i våras gick han i pension och arbetar därmed inte längre i bolaget. 

Rättegången i Åbo pågår även idag, onsdag, och imorgon, torsdag, där flertalet personer ska vittna. Bland andra Camilla Gunell, Mats Perämaa och Mika Nordberg som satt i landskapsregeringen när avtalet ingicks. Även några sakkunnigvittnen är kallade till hovrättsförhandlingen. På torsdag hålls slutpläderingar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »