Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 juli, 2022 - 20:18Uppdaterad: måndag, 18 juli, 2022 - 20:26

Partierna kunde göra mer för att locka unga

Genom att ta politiken närmare ungdomen så kunde fler unga lockas till politiskt engagemang, det menar Viggo Kalman, 20, som är aktiv inom Hållbart initiativ.

- Det är svårare för ungdomar att ta kontakt och säga att de vill vara med, säger han.

Tidigare i dag rapporterade Ålands Radio om att många anser att det är svårt att engagera unga och att det skulle behövas fler ungdomar och unga vuxna inom den åländska politiken. Elias Lindström är 28 år och har tidigare varit ordförande för Ålands liberala ungdomsgrupp. Han konstaterar att det partipolitiska engagemanget bland ungdomar på Åland tenderar att gå i vågor.

Ett problem, anser han, är att många av de som är politiskt intresserade flyttar från Åland för att studera vid någon samhällsvetenskaplig linje.

- Då är det svårt att hålla engagemanget här även om folk är intresserade.

Elias Lindström representerar i dag Liberalerna bland annat i Mariehamns stadsstyrelse och han anser liksom Viggo Kalman att det finns saker partierna kunde göra för att engagera fler unga.

- En väg är att ha politiska dagar i gymnasiet så att de får prata med politiker och andra politiskt engagerade, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »