Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 oktober, 2022 - 10:08Uppdaterad: fredag, 28 oktober, 2022 - 17:19
  • Anders Wiklund på OX2. Arkivfoto.

OX2 och Hyundai inleder vätgassamarbete

Företaget OX2 Åland har tecknat en ömsesidig avsiktsförklaring med Hyundai Finland Motor Oy i syfte att göra Åland till ett pilotområde för vätgasfordon.

Enligt ett pressmeddelande ska företagen undersöka förutsättningarna baserat på OX2:s plan för den första vätgasstationen i anslutning till den planerade energiparken i Jomala Möckelö.

Vätgasstationen planeras vara på tre megawatt elektrolysör, en fullskalig station för både personbilar som tung trafik. Det är Hyundai Finlands första pilotprojekt i Norden och bilföretaget planerar erbjuda olika finansiella upplägg och testmöjligheter till lokala företag för att stimulera test av vätgasfordon.

Anders Wiklund är OX2:s områdeschef på Åland och han skriver i pressmeddelandet att vätgasstationen planeras stå färdig under 2024.
- En förutsättning är att man får alla nödvändiga tillstånd och att finansiella beslut fattas, skriver Anders Wiklund.

Mer om det här hör vi i Åland idag i eftermiddag. Anders Wiklund gästar studion klockan 15.30.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »