Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 maj, 2013 - 08:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Övernäs skola ska renoveras

Efter lång debatt och en rad omröstningar beslöt stadsfullmäktige i går kväll att Övernäs skolas gamla högstadiebyggnad ska renoveras och byggas om, alltså samma beslut som i stadsstyrelsen. Kostnaden för det beräknas bli 5,6 miljoner euro. Socialdemokraterna föreslog en ny 1-9-skola i den gamla Övernäs skola och i Idrottsgården. Men det förslaget vann inte gehör, det blev en klar majoritet för att renovera och bygga om Övernäs skolas gamla högstadiebyggnad. I den budget för nästa år som ska läggas fram i höst ska det finnas ett specificerat förslag på hur ombyggnaden ska se ut, och då ska det också finnas ett kostnadsförslag. Debatten om Övernäs skola drog ut på tiden så mycket så att en rad andra ärenden inte hanns med i går kväll. Därför ska stadsfullmäktige ha ett extra möte nästa vecka där de andra ärendena ska behandlas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »