Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 december, 2012 - 15:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Orosmoln över producentmöte

2012 har varit ett tungt år för de åländska jordbrukarna. När det gäller framtiden finns flera orosmoln som försämrad avbytarservice, indragningar i skärgårdstrafiken och en ökad allemansrätt. Det framkom på ÅPF:s höstmöte i dag. -Den ökade allemansrätten kan i värsta fall innebära att jordbrukarnas mark skadas av olika kommersiella aktiviteter, säger Ålands producentförbunds ordförande Anders Englund. Svårigheterna med att få rimligt betalt för sina produkter och problem med generationsväxling inom jordbruket var också saker som lyftes fram under dagens möte. De svenska lantbruksproducenternas ordförande Holger Falck säger att ett problem är att dagens jordbrukare väntar för länge med att lämna över gården till sina barn. -Väntar man till pensionsåldern kan inte barnen ta över gården förrän de är i 40-års åldern och då har de flesta hunnit tröttna och valt en anan karriär än jordbruket, säger Holger Falck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »