Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2022 - 14:50Uppdaterad: onsdag, 16 november, 2022 - 15:38
  • Oasens samarbetsförhandlingar är klara. Arkivbild.

Oasens samarbetsförhandlingar är klara

Oasen boende- och vårdcenter i Jomala är klara med de samarbetsförhandlingar man fört med delar av personalen.

Kommunalförbundets ekonom har sagt upp sig och därmed kunde man avsluta samarbetsförhandlingarna vars målsättning var att omorganisera den administrativa verksamheten och därigenom spara in kostnader som motsvarar åtminstone en heltidstjänst. Samarbetsförhandlingarna berörde förbundets ekonom, vårdkoordinator, överskötare och löneräknare.

På förbundsstyrelsens senaste möte diskuterades om en ny ekonom behöver anställas, om en ekonom kan anlitas som en köptjänst eller om man kan samarbeta med en medlemskommun kring ekonomtjänsten. Ärendet återremitterades i väntan på att en översyn av ekonomistyrningen ska bli klar samt att en arbetsvärdering och tjänstebeskrivning för ekonomtjänsten ska göras. På mötet diskuterades också att utöka löneräknarens arbetsuppgifter och att göra om överskötartjänsten till en tjänst som HR-specialist, men båda dessa förslag återremitterades då tjänstebeskrivningar och arbetsvärderingar ska göras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »