Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2024 - 14:32Uppdaterad: tisdag, 5 mars, 2024 - 17:07
  • Infrastrukturminister Camilla Gunell. Arkivbild.

“Oacceptabelt” säger Gunell om besättningarnas kritik till NJL – överväger trafik i landskapets egen regi

Landskapsregeringen förutsätter att Nordic Jetline vidtar åtgärder för att förbättra arbetsmiljön. Det säger infrastrukturminister Camilla Gunell (S) efter att besättningar krävt en chefs avgång i ett brev till bolagets ledning. 

–  Det är en mycket allvarlig kritik. Vi förutsätter att de tar tag i det här, det är oacceptabelt att det fungerar på det här sättet, säger Camilla Gunell som också råder bolaget att förstärka sin landorganisation.  

Infrastrukturministern konstaterar att landskapsregeringen i dag till mångt mycket är beroende av ett enda bolag som sköter merparten av skärgårdstrafiken. Hon vill inte gå tillbaka till läget före driftsprivatiseringen men anser att en förändring bör ske. 

– Jag hoppas att vi under den här mandatperioden ska hitta en mellanväg där vi både har nautiskt kunnande “in-house” men också kan fortsätta att anlita entreprenörer inom sjöfart på olika linjer. Vi kanske ska sköta stamlinjer, delar av dem i alla fall, på sikt i egen regi. Det är också en beredskapsfråga i dagens säkerhetspolitiska situation, säger Camilla Gunell. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »