Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 maj, 2011 - 12:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Nya skärgårdstrafiken<br>kostar uppemot 180 miljoner

Det kommer att kosta uppskattningsvis 120 till 180 miljoner euro att förverkliga landskapsregeringens strategier för att att få till stånd en välfungerande skärgårdstrafik under de närmaste 15 till 20 åren. Det här kom fram när strategierna för den åländska skärgårdens trafiksystem presenterades i dag för åländsk media. -För att kunna förverkliga planerna måste vi använda oss av privatfinansiering, såna här stora summor har vi inte möjlighet att finansiera inom ramen för landskapets budget, säger trafikminister Veronika Thörnroos. Den kanske viktigaste delen i förslaget till skärgårdens trafiksystem finns på den södra linjen som omfattar bland annat Föglö och Kökar, och fortfarande finns förslag på att bygga tunnel till Föglö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »