Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 maj, 2011 - 12:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

"Nya regeringen bra för Åland"

-Den nya regnbågsregeringen med Katainen i spetsen kan bli bra för Åland, dock kan vi i och med Sannfinländarna förvänta oss vad som helst i en Ålandsdebatt i riksdagen. Det sa centerns partiledare Harry Jansson i en debatt i Ålands Radio i går med anledning av regeringsförhandlingarna som i dag inleds i Ständerhuset i Helsingfors. Harry Jansson slog också hål på myten om Timo Soini som Ålandsvän. -Om man tittar i backspegeln så är Timo Soini den enda i riksdagen som lagt förslag som syftar till att skada Åland, sa Harry Jansson. Även moderaternas Johan Ehn sa att den nya regeringen är bra för Åland eftersom där finns en god grund att diskutera språkfrågan. I debatten deltog också liberalernas Viveka Eriksson och socialdemokraternas Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »