Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 september, 2024 - 12:50Uppdaterad: tisdag, 10 september, 2024 - 16:06
  • Nu kan man fördjupa sig i alla turer kring elhybridfärjan på regeringens hemsida.

Nu kan du grotta ner dig i elhybridaffären – LR publicerade enorm dokumentsamling

Nu är landskapsregeringens infrastrukturavdelning klara med den tidslinje för åren 2011–2023 som politikerna efterlyst gällande det så kallade kortruttsprojektet och elhybridfärjan. 

Det var i våras som lagtingets finans- och näringsutskott samt lag- och kulturutskott begärde att förvaltningen skulle granska förfarandet kring elhybridärendet och kortrutten. Utskotten efterlyste en saklig och beskrivande tidslinje över beslut och formella processer kring skärgårdstrafikens kortrutt, som också skulle inkludera nyinvesteringar och utvecklingen av frigående tonnage. Man ville ha materialet klart inom maj, men det har alltså dröjt tills nu att få det.  

I ett pressmeddelande skriver infrastrukturavdelningen att tidslinjen med tillhörande dokumentdatabas innehåller 188 beslut taga på föredragning till minister, 75 beslut tagna i regeringens plenum och 40 behandlingar i Ålands lagting. Tidslinjen innehåller nära 400 tidsposter och databasen innehåller över 800 filer fördelat på över 300 mappar. Tidslinjen finns på regeringen.ax, under Infrastruktur och kommunikationer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »