Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 september, 2011 - 15:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nu finns valmaskinen på nätet

Från idag och fram till valet den 16 oktober finns den åländska valmaskinen på nätet. Det är en sida där man kan genom att svara på 20 frågor kan jämföra sina åsikter med lagtingskandidaternas. Frågorna är både av allmänpolitisk karaktär och dagsaktuella. Av de 261 kandidater som ställer upp i lagtingsvalet är det än så länge 218 som svarat på frågorna och som alltså finns med i testet, men fler kan tillkomma under tiden fram till valet.Valmaskinen har funnits sedan valet 2003 och den görs i samarbete mellan Ålands Radio och TV, Consilia Solutions och JCI- Mariehamns Juniorhandelskammare. JCI arrangerar också valvakan som i år hålls på Alandica med start klockan 18 den 16 oktober. Ålands Radio direktsänder hela valvakan i både radio, TV och på webben. Valmaskinen hittar man på: www.jcimariehamn.ax/valmaskin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »