Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 06:04Uppdaterad: torsdag, 9 augusti, 2018 - 07:01
  • Inköpssäsongen startade lite långsammare än vanligt och att tillgången har varierat en del, men kräftbeståndet verkar vara normalt i år. Arkivfoto.

Normal tillgång på kräftor

Den varma sommaren tycks inte ha haft någon negativ inverkan på kräftbeståendet. Lassi Kivistö som är produktionschef på Chipsters säger att inköpssäsongen startade lite långsammare än vanligt och att tillgången har varierat en del.

- Men i dag köpte vi in omkring tusen kräftor, sa Lassi Kivistö när vi pratade med honom i måndags.

Chipster leverar i första hand till Fiskkojan utanför Maxinge. Om det finns kräftor över skickas de till riket.

Chipsters betalar 1,70 för kräftor på 10-11 centimeter, 2,30 för de som är 11-12 centimeter och 4 euro för kräftor som är 12 centimeter eller längre.

Fisket fick inledas den 20 juli och kräftfiskaren Fjalar Eklund säger att det verkar bli ett normalår i år, men det varma vädret kan leda till att kräftsäsongen blir en aning kortare än vanligt eftersom kräftorna var klara att fiskas upp tidigare än normalt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »