Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 juni, 2023 - 15:23Uppdaterad: onsdag, 7 juni, 2023 - 15:23

Nordiska naturvårdsorganisationer vill se Norden som föregångare för biologisk mångfald

Ålands natur och miljö uppmanar tillsammans med andra nordiska naturvårdsorganisationer de nordiska länderna att bli föregångare inom biologisk mångfald.  

I en deklaration som skickats till alla nordiska regeringar vill man bland annat att länderna ska skydda 30 procent av naturen på land och till havs till 2030, se till att ekosystemen sköts om, förbättras och återställs samt lägga fram ambitiösa mål för dem som har störst påverkan på biologisk mångfald.  

I skrivelsen menar organisationerna att det är viktigt att de nordiska regeringarna tar ansvar, agerar och lever upp till internationella åtaganden kring den biologiska mångfalden. Det innebär bland annat att följa EU:s strategi för biologisk mångfald och FN:s fördrag för att skydda djuphaven.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »