Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 januari, 2011 - 13:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Nordea fick rätt i Mermaidtvist

Nordeas kunder fick tillräcklig information om de så kallade Mermaid-placeringarna. Det anser Värdepappersnämnden som, enligt Hufvudstadsbladet, nu gett banken rätt i två olika tvister om placeringar som tappade hela sitt värde. Kunderna ansåg att de inte fått tillräcklig information om riskerna men nämnden anser att banken gjort klart för kunderna att placeringen inte var riskfri. I ett liknande ärende för ett år sedan fick däremot kunden rätt då nämnden i det fallet ansåg att kunden inte kunnat bedöma riskerna. Flera tvister om Mermaid-placeringar pågår än och en avgjordes senaste sommar då Ålands tingsrätt förkastade Sture Carlson stämning av banken. Den tvisten fördes inte till högre instans efter att banken gått med på att betala rättegångskostnaderna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »