Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juli, 2011 - 08:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nekas förskoleplats <br>utan laglig grund?

Åland får snart en ny barnomsorgslag som bland annat innebär att föräldrar med barn under tre år, som samtidigt är föräldralediga med mindre barn, inte kan få förskoleplats för det äldre barnet. Lagen börjar inte gälla förrän tidigast i september men redan nu har flera familjer fått avslag på sina ansökningar av Mariehamns stad. Kommunerna får enligt Mariehamns tolkning av den nya lagen börja vidta åtgärder innan lagen trätt i kraft men från landskapets sida har man nu antytt att det är en allt för långt dragen tolkning från stadens sida.- Vi har frågat landskapsregeringen vad som egentligen gäller och de har lovat att skicka instruktioner till kommunerna, säger Bo Nygård som är barnomsorgschef i Mariehamn. Tre familjer har hittills nekats förskoleplats av staden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »