Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juli, 2010 - 07:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nauclér ogillar flygplansfinska

Finlands trafikminister Anu Vehviläinens svar på spörsmålet om användningen av finska på Mariehamns flygplats gör inte Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér glad.- Det här är ett typexempel på hur man förringar en minoritet, säger Elisabeth Nauclér i ett pressmeddelande.Hon har reagerat på att flygledarna använder sig av finska vid sidan av engelskan, som är det internationella flygledningsspråket.- Att staten gått in för att flygledningen i Mariehamn, som regelbundet betjänar svenskspråkiga privatpiloter, ger service bara på finska utöver engelskan på enspråkigt svenska Åland, är ologiskt och kan inte heller försvaras ur säkerhetssynpunkt, säger Elisabet Nauclér.Hon tänker nu gå vidare i frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »