Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 oktober, 2011 - 09:00Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nauclér kritiserade farledsavgifter

Att höja farledsavgifterna för fartygen rakt över är dålig miljöpolitik. Den kritiken framförde Ålands riksdagsledamot Elisabet Nauclér när riksdagen i tisdags fick ett förslag om ändring av lagen om farledsavgifter. -Det är förståeligt att staten vill ha kostnadstäckning, men det är inte rättvist att fartyg som har högsta isklass och samtidigt hjälper till att hålla farlederna öppna ska betala lika mycket som andra fartyg, sa Elisabeth Nauclér i riksdagsdebatten. Hon vill att kommunikationsutskottet i riksdagen nu ska fundera på ett differentierat avgiftssystem. Trafikminister Merja Kyllönen, vänsterförbundet, lovade att verka för att miljöhänsyn bättre tas i beaktande, men hon anser att underskottet för farledsavgifterna är för stort och omedelbart måste rättas till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »