Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 februari, 2011 - 07:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Näringslivsnej till egen beskattning

-Inget övertagande av beskattningsrätt förrän det är klart hur systemet skulle fungera! Slopad näringsrätt och evig hembygdsrätt utan krav på finskt medborgerskap samt bättre möjligheter för inflyttare att köpa attraktiva tomter!Det är några åsikter som företrädare för näringslivet för fram i ett brev till landskapsregeringen. Enligt uppgifter i Ålandstidningen skriver de att beskattning i dag inte är en lokal fråga utan i högsta grad en internationell fråga. Näringsrätten anser de inte fyller sitt syfte vad gäller språkskyddet utan närmast är ett hinder för fri konkurrens. I brevet föreslås bland annat också att landskapsregeringens nya tjänst som sjöfartsutvecklare ombildas till en resurs för småföretag. Brevet har undertecknats av direktörerna för åtta av de största bolagen i landskapet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »