Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 december, 2023 - 06:00
  • Mariehamns stad har omorganiserat under hösten.

Nämnder slås ihop och reception öppnar då staden omorganiserar infrastruktursektor

Sedan första november är Mariehamns stads infrastruktursektor omorganiserad under den nya stadsmiljösektorn. Högsta chef för den nya sektorn är stadsmiljöchef Susanne Perander.

Stadsmiljösektorn består förutom av den tidigare infrastruktursektorn även av stadsarkitektkansliet, byggnadsinspektionen, lokalservice och vaktmästeri som flyttats in under sektorn från stadsledningen. 
– Syftet med omorganiseringen är att underlätta samarbete och att hitta samordningsvinster mellan de olika funktionerna då vi har behov av att samarbeta mycket och de olika kompetenserna samspelar på ett naturligt sätt, säger Susanne Perander.  

I och med omorganiseringen kommer också en fysisk flytt att ske. Stadsarkitektkansliet och byggnadsinspektionen flyttar i december till Tekniska verken. Eftersom fler verksamheter sedan huserar där öppnas en reception för allmänheten med syfte att kunna ge bättre service, berättar Perander.

Från och med 2024 slås också infrastrukturnämnden och stadsutvecklingsnämnden ihop till en nämnd som går under namnet stadsmiljönämnden. Byggnadsnämnden kvarstår som en egen nämnd.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »