Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 maj, 2023 - 06:10Uppdaterad: onsdag, 24 maj, 2023 - 16:08
  • Konstgräset på övre planen behöver bytas. Arkivbild.

Nämnden behöver tilläggsanslag för konstgräs och armaturer

Kultur- och fritidsnämnden anhåller hos stadsfullmäktige att få tilläggsanslag för byte av konstgräs och nya armaturer till masterna vid WHA. 

Totalt är tilläggsanslaget 47 750 euro och fullmäktige ska få ärendet på sitt bord vid sitt möte den 30 maj. 

 Det finns anslaget 350 000 euro i årets budget för att byta ut konstgräset vid den övre planen i Idrottsparken. Men för att det vinnande anbudet ska kunna antas behövs ett tilläggsanslag på 21 750 euro.  

- Blir det godkänt i fullmäktige vill vi byta ut konstgräset så fort som möjligt, säger stadens kultur- och fritidschef Fredrika Sundberg. 

Även belysningsarmaturerna på WHA ska bytas ut. De har funnits sedan 2005 och nu vill staden övergå till ett miljövänligare alternativ i form av LED-belysning. I budgeten finns 160 000 euro reserverat för detta, men för att kunna anta det vinnande anbudet behövs ytterligare 26 000 euro.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »