Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 februari, 2016 - 11:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:29

Motion om Lemlands skolskjutsar

Det finns barn som tvingas ta sig flera kilometer längs väg för att komma till närmaste upphämtningsplats för skolskjutsen. Det skriver kommunfullmäktigeledamoten Fredrik Lindqvist i Lemland i en motion som han lämnade in i samband med fullmäktigemötet i veckan.
Lindqvist vill att kommunstyrelsen ges i uppdrag att ordna så alla skolbarn i kommunen kan erbjudas skolskjuts på ett ändamålsenligt och säkert sätt till och från hemmet. Fullmäktige remitterade motionen till styrelsen för beredning.
Enligt förbundsdirektören för Södra Ålands högstadiedistrikt Mathias Eriksson har man redan tillsatt en arbetsgrupp som ska se över skolskjutsens uppsamlingsplatser. Ärendet behandlas i skolnämnden den 18 februari.

Reporter: Malin Lundberg
redaktion@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »