Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 mars, 2011 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Modernisera sexbrottslagarna!<br>Unikt åländskt initiativ

Finlands lagar om sexbrott måste moderniseras och följa den allmänna rättsuppfattningen. Det var något av ett historiskt dokument som i dag undertecknades av partiernas gruppordföranden i lagtinget. Åland har inte egen lagstiftningsbehörighet på det här området, men har möjligheten att lämna en begäran till riket i form av en hemställningsmotion. Det är första gången det sker, frånsett en del lagmotioner direkt till riksdagen tidigare. Talman Roger Nordlund fick den här idén vid en kvällspromenad och i dag var han nöjd. -Det är en mycket bra manifestation från lagtingets sida mot sexualbrott, säger Roger Nordlund. Det är lagtingsdirektör Susanne Eriksson som har författat motionen, och under våren ska den behandlas i lagtinget för att efter riksdagsvalet lämnas till den nya regeringen i Helsingfors.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »