Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 november, 2021 - 16:11Uppdaterad: fredag, 19 november, 2021 - 17:22
  • Mannens överklagan avslås av tingsrätten. Genrefoto.

Misstänkt för våldsamt motstånd mot polis överklagar häktning

En man som i början av månaden häktades misstänkt för våldsamt motstånd mot tjänsteman och grov skadegörelse förblir i häktet.

Detta efter att han lämnat in en klagan mot häktningen, som tingsrätten beslutat att förkasta.
Mannen ringde i slutet av oktober till larmcentralen och uttalade då flera hot mot polisen samt uttryckte sig på ett sådant sätt att det fanns skäl att misstänka att han var självdestruktiv. Polisen åkte samma kväll till mannens bostad, men tog sig inte in på tomten då mannen hade ett flertal hundar.
Han greps följande dag efter att hans fru polisanmält honom för att han eldat upp hennes egendom på gården. Polisen hittade då ett flertal knivar och yxor runt om i bostaden och på gården, samt narkotikarekvisita.
Mannen själv menar i sin klagan att förutsättningarna för att hålla honom häktad inte uppfylls då det inte finns skäl att misstänka honom för de påstådda brotten.
Tingsrätten upprätthåller emellertid häktningen, och enligt häktningsärendet ska åtal mot mannen väckas senast den 22 november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »