Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 mars, 2011 - 07:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Misstänkt för sexbrott<br>ska sinnesundersökas

Tingsrätten gav i går en så kallad mellandom i ett fall där en man åtalats för försök till våldtäkt, alternativt tvingande till sexuell handling. Enligt åklagaren har mannen genom våld och med hot om våld försökt tvinga en kvinna till sexuella handlingar. Den åtalade har nekat till brottet, men i förundersökningen har han medgett att han hotat att strypa kvinnan om hon inte hade sex med honom. Tingsrätten anser att mannen delvis medgett händelsen och att kvinnans berättelse samt läkarintyg styrker den beskrivningen som åklagaren har lagt fram. Mannens försvarare har dock yrkat på att den åtalades sinnestillstånd ska undersökas, och det har godkänts. Först efter undersökningen kommer tingsrätten att avgöra vilket brott mannen gjort sig skyldig till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »