Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 oktober, 2012 - 13:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Misstänkt färgad grisfilé

Färgad grisfilé har sålts som oxfile´också på Åland. Det misstänker Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM. Miljöskyddsinspektör Patrik Lundin säger att man fick tipset av en svensk kund som handlade på Sparhallen i Jomala och tyckte att köttet liknande den falska oxfilé som upptäckts i Sverige. -Sparhallen tog in ett parti på drygt 300 kilo och han sälja 260 kilo innan vi fick tipset och kunde stoppa försäljningen, säger Patrik Lundin.ÅMHM är inte helst säkra på att det rör sig om förfalskad oxfilé, men det mesta tyder på det. Köttet är märkt med leverantören Heat Ab som har sålt färgad grisfilé i Sverige. Köttet är skickat till Sverige för provtagning och under nästa vecka räknar ÅMHM med att få provsvaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »