Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 april, 2011 - 07:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Mise startar mobil återvinning

Ålands Miljöservice, Mise börjar med flyttbara återvinningsstationer istället för att bygga stationära i Lumparland och i Sottunga.Sedan den sjunde april kan Mises kunder lämna avfall till en lastbil som står vid till exempel den lokala mataffären, istället för att åka till en stationär återvinningsstation. Den mobila avfallsinsamlingen är lösningen på flera problem enligt Mises verksamhetsledare Fredrik Karlsson.- Den ger ökad tillgänglighet för personer som bor i glesbygd och i skärgården samt för grupper som har svårt att ta sig till återvinningsstationer eller som inte har bil. Fredrik Karlsson hoppas också att den mobila avfallsinsamlingen ska lösa problemen med att farligt avfall slängs vid obemannade återvinningsstationer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »