Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 december, 2010 - 14:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Miljöminstern kritisk<br>till utvecklingen inom Mise

Mise är ett skolboksexempel på hur en samhällsreform inte ska genomföras. Det säger miljöminister Katrin Sjögren. Hon är kritisk till den utveckling inom avfallshanteringen vi nu bevittnar på Åland där allt fler kommuner söker egna lösningar framom samarbete. Orsakerna ska sökas i den olycksaliga starten på Mise där det mesta gick fel säger Katrin Sjögren och menar att även om Mises nuvarande ledning steg för steg försöker rätta till fadäserna är förtroendet bland medborgarna och även kommunala beslutsfattare förverkat.Missnöjet med Mise och även med andra kommunala samarbetsorgan som specialomsorgen, missbrukarvården och till och med kommunförbundet visar behovet av större enheter på Åland säger Katrin Sjögren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »