Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 juni, 2013 - 07:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Metallbitar på bröd

En privatperson hittade nyligen små metallbitar på en av sina semlor. Brödet som var förpackat i en plastpåse kom från Bagarmästar'n i Godby. Ari Weckström på Bagarmästar'n säger att metallen som fastnat på brödet hade hamnat på packbordet i samband med att man reparerade en av bageriets ugnar. -Det var oturligt, men jag borde ha varit ännu noggrannare när jag rengjorde bordet efter att ugnen reparerats. Det säger Ari Weckström. Patrik Lundin som är tillförordnad myndighetschef på Ålands miljö- och hälsoskydds- myndighet, ÅMHM, säger att ett livsmedelsföretag normalt ska återkalla en produkt om man misstänker att något främmande ämne har hamnat i det som produceras. Men det gjordes inte i detta fall eftersom det bara var fråga om något enstaka bröd som hade fått metall på sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »